După atentat…

Acum, la câteva zile după lichidarea teroriștilor de la Paris, încerc să găsesc un fir logic, evenimentelor.

Cronologie:

1. Marți, 2 decembrie 2014 – Franța (Adunarea Națională) recunoaște existența statului Palestina.
2. Luni, 5 ianuarie – președintele Hollande cere oprirea aplicării de noi sancțiuni împotriva Rusiei.
3. Miercuri, 7 ianuarie – la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris, doi atacatori (fraţii Kouachi) ucid 11 persoane, apoi încă un polițist, pe stradă. Cei doi dispar.
4. Joi, 8 ianuarie – Comisarul Elric Frédou, însărcinat cu ancheta atentatului de la Charlie Hebdo, e găsit împușcat cu propriul pistol (sinucidere?), la locul de muncă.
5. Joi, 8 ianuarie – al treilea terorist (Amedy Coulibaly) ucide o polițistă lângă Paris și dispare.
6. Cei doi ucigași de la Charlie Hebdo sunt recunoscuți la o benzinărie, unde se aprovizionează făcând uz de forță.
7. Vineri, 9 ianuarie – fraţii Kouachi reapar și sunt încercuiți la sediul unei tipografii aflate la 20km de Roissy. Îl țin ostatic pe patronul tipografiei.
8. Vineri, 9 ianuarie – La Paris, într-un magazin evreiesc, Amedy Coulibaly ia ostatici și ucide 4 persoane.
9. Vineri, 9 ianuarie, după amiază – forțele antitero iau cu asalt cele două locații și-i lichidează pe teroriști.
10. Sâmbătă, 10 ianuarie – se convoacă o manifestație populară, la Paris și în alte mari orașe din Franța, împotriva terorismului.
11. Duminică, 11 ianuarie – La Paris și în întreaga Franță, se desfășoară ample demonstrații populare împotriva terorismului. La Paris, în mijlocul mulțimii, se află cel puțin 40 de personalități de primă mână din Europa și din lume.

Îndoieli și întrebări:

Martorii, înregistrările și specialiștii arată, la unison, că atacul de la sediul Charlie Hebdo a fost executat de profesioniști desăvârșiți, cunoscând la perfecție atât locația, cât și persoanele căutate (legături din interior?).

Profesionalismul dispare în momentul „pierderii”, în mașina furată, a cărții de identitate de către unul dintre „teroriști”.
E evident că era obligatoriu ca „teroristul” să aibă asupra lui un act de identitate atunci când pornea la atac, și evident, nu trebuia să fie fals. 🙂

Între cele două momente are loc „uciderea” polițistului căzut pe trotuar.
Totul se petrece, foarte convenabil, în dreptul ferestrei SINGURULUI martor care filmează nestingherit evenimentul.
Pentru respectarea decenței, focul tras (profesional) cu un AK-47, de la doi metri, în capul polițistului, nici nu-i împrăștie creierii pe caldarâm, nici nu generează o baltă de sânge, ambele fiind inevitabile în astfel de cazuri.
„Teroriștii” se acoperă reciproc în mod profesionist, verificând strada și mașinile, dar, ciudat, n-au nici o treabă cu ferestrele care dau în stradă.
De altfel, nu pare să existe nici un alt martor la cele întâmplate, în afara „operatorului” providențial.
Sunt curios dacă a filmat și ridicarea cadavrului polițistului.

După atac, „teroriștii” reușesc să dispară pentru o zi.
Incredibil, pentru niște profesioniști, vineri se întorc spre Paris, pentru a reintra în „cleștele” poliției.
Declarațiile „ostaticului” de la tipografie descriu niște tineri cam debusolați și nesiguri, aproape amabili, departe de fermitatea profesioniștilor de la Paris.

Episodul de la magazinul evreiesc din Paris ridică și el semne de întrebare.
Conversația înregistrată în interior pare o simplă controversă legată de destinația impozitelor.
Declarațiile celor de la subsol, deși emoționante, sunt irelevante, aceștia neavând nici un contact cu evenimentele din interiorul magazinului. Adevărații ostatici, cei aflați lângă „terorist”, nu fac declarații.

Bâlbâiala referitoare la posibilul complice al „teroristului” de la magazin stă încă în picioare – a fost o femeie sau un bărbat? Soția lui Amedy Coulibaly era măcar în Franța în timpul evenimentelor? (Tocmai am văzut o înregistrare de la granița turco-siriană, din 8 ianuarie, unde se vede că femeia pleacă spre Siria.)

La 24 de ore de la terminarea acțiunii, se consideră că au fost lichidați TOȚI teroriștii din Franța, deci nu e nici o problemă să se permită organizarea de mari adunări în marile orașe ale Franței. 🙂
Și mai inexplicabilă e „nonșalanța” cu care se aduc în centrul Parisului (și în bătaia posibililor teroriști) a cel puțin 40 de personalități politice importante.
Avioane care aterizează unul după altul; sosirea, aproape în convoi, a limuzinelor, la palatul prezidențial; plimbarea prin centrul Parisului, la grămadă – tot atâtea momente de vis pentru eventuali teroriști.
Greu de crezut că după 3 zile de bâlbâială (neținând cont de informațiile existente de ani de zile), forțele anti-tero s-au „trezit” controlând TOTAL situația, în mai puțin de 48 de ore, alarma antitero fiind menținută la ROȘU!!!

Din păcate, nici una din liniile logice prezentate până acum nu include TOATE „coincidențele” și „întâmplările” de săptămâna trecută.
Probabil că singura soluție pentru a ne apropia de realitate e să vedem cui îi va folosi ceea ce s-a întâmplat, la nivel GLOBAL.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s