CNA și televiziunile – câini de expoziție

fbma_06

E subiectul meu „preferat” – media românească (în special televiziunile de „știri”, dar și TVR), care ar trebui să fie câinele de pază al democrației, dar care, în realitate nu e decât vectorul principal al propagandei neo-liberale de sorginte americană.
Ca bonus, avem în discuție CNA-ul, cel care ar trebui, într-adevăr, să fie câinele de pază al media românești.

CNA-ul, cel care de-a lungul existenței sale de până acum s-a dovedit în cele mai multe cazuri apărător al intereselor câte unei grupări politice (cu tot cu „afacerile” aferente), sancționând la sânge toate posturile tv care nu erau „aliniate”.
Unul dintre cele mai des invocate argumente pentru aplicarea amenzilor a fost mereu lipsa de echilibru în prezentarea evenimentelor, neprezentarea argumentelor uneia dintre părțile implicate sau absența de la dezbaterile în direct ale „incriminaților”.
Chiar și lipsită de veridicitate, această argumentație, destinată ochilor „prostimii”, a fost complet abandonată în ceea ce privește reflectarea situației din Ucraina și tot ce e legat de ea – Maidanul, lovitura de stat de la Kiev, independența Crimeei și realipirea la Rusia, războiul civil din sud-estul Ucrainei, doborârea MH-17, sancțiunile reciproce, atitudinea europenilor „recalcitranți”, etc.
Absolut TOATE știrile au provenit din surse americane sau ucrainiene. Nimic dinspre Rusia, decât dacă părea incriminator.
Colac peste pupăză, așa cum îi șade bine unei slugi obediente, media românească, asemenea conducătorilor săi politici, a plusat mereu, punând accente războinice chiar și acolo unde nu le vedea nimeni.

Cel mai grav în toate astea e că actuala conjunctură internațională poate degenera într-un război „fierbinte”, pentru care România ar fi doar un vreasc mistuit în câteva „secunde”.
Iar presa românească, nestrunită de CNA, sub acoperirea pregătirii mentalului colectiv pentru ce e mai rău, instigă de fapt populația la o atitudine cel puțin ostilă Rusiei, împingând, practic, românii către acceptarea oricăror sacrificii (umane, militare, economice și morale) de dragul unei iluzorii securități oferite de NATO (adică SUA).

Din nefericire, nivelul de civilitate din România e atât de insignifiant, încât, spre deosebire de alte (tot mai multe) țări europene, la noi nu există nici o organizație a consumatorilor de media care să sesizeze CNA-ul și să-l forțeze să ia o poziție explicită despre „reflectarea” situației internaționale în media din România.

Cred că singura soluție ar fi apariția ACUM, în al 12-lea ceas, în regim de „must carry” a unui post tv (minimum) care să transmită ÎN LIMBA ROMÂNĂ informațiile provenite dinspre Rusia, China, BRICS, etc., care să ofere astfel măcar POSIBILITATEA interpretării, în cunoștință de cauză, cu PROPRIA minte, de către fiecare român, a evenimentelor în desfășurare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CNA și televiziunile – câini de expoziție

  1. Cristina zice:

    Majoritatea romanilor nu pot gindi cu propria minte pentru ca sint conditionati sa gindeasca intr-un anumit fel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s