Globalizarea, cu dus și-ntors…

Visa_and_MasterCard

În ultimele zile a apărut o știre care a trecut aproape neobservată…
În Rusia, cardurile emise de unele bănci și operate de VISA și MASTER au fost blocate de la „centru”, adică din SUA.
Chiar dacă băncile rusești au reușit să ajute posesorii, oferindu-le alternativa utilizării bancomatelor, cele vreo două zile de exces de zel ale VISA și MASTER le-au adus deja americanilor pierderi materiale imense și diminuarea, pe viitor, a credibilității, și deci, a scăderii volumului tranzacțiilor.
Și mai grav e că cele întâmplate au împins sistemul bancar rusesc să urgenteze creerea unui sistem de carduri electronice propriu.
În plus, s-au transferat cantități imense de lichidități din băncile străine în cele rusești.
De altfel, în lume, sunt nenumărate țări care folosesc carduri proprii, exclusiv sau în paralel cu cele internaționale.

Ca și în cazul sancțiunilor economice împotriva Rusiei, imposibil de aplicat fără îngenunchierea economiei globale, și așa „scuturată” tot mai des de crize tot mai greu de ascuns sub preș, și acest „pumn în gura” Rusiei, s-a întors ca un bumerang în fața inițiatorilor.

Despre celelalte „binefaceri” ale globalizării: șomaj, scăderea nivelului de trai, creșterea corupției, pierderea controlului resurselor naturale, agricole, industriale, pierderea independenței (inclusiv politice, culturale și ideologice), etc. s-a scris suficient, nu le mai repet.

Dar, în contextul acestui eveniment (al cardurilor), se mai ascunde un aspect, parcă și mai puțin sesizat de majoritatea populației.
E ceea ce s-ar putea numi „dependența de butoanele” altora.
Mă refer la faptul că, pas cu pas, în ultimii 15-20 de ani, am devenit, mai de voie, mai de nevoie, sclavii informatizării serviciilor online.

Exemplul cardurilor VISA și MASTER din Rusia ar trebui să le deschidă ochii celor care, dintr-o comoditate inconștientă, s-au dat TOTAL pe mâna celor care dețin cu ADEVĂRAT controlul asupra VIEȚII lor.
Chiar dacă e greu de acceptat, din motive de incultură informatică (atent întreținută, ca și incultura în general), trebuie înțeles că e suficientă o „apăsare de buton” pentru ca o persoană incomodă sau o firmă „neprietenoasă” să dispară din evidențe și, deci, din viața birocratică reală.
Încercați să aflați UNDE se păstrază/prelucrează mail-urile, documentele, pozele, proiectele personale sau ale firmei. Nici nu vreau să vă mai sugerez să aflați CINE ar putea avea acces ACOLO la ele, adică ar trebui să fie RĂSPUNZĂTOR de ceea ce se întâmplă cu ele.

De la o vreme TOTUL se întâmplă în CLOUD (NOR pentru necunoscătorii de engleză).
Anonimitatea „oferită” de acest concept e doar o momeală pentru utilizatori, dar cine e la capătul celălalt?
S-a ajuns la culmea ABUZULUI DE ÎNCREDERE, serverele CLOUD.
Da, v-ați prins, aplicațiile și documentele unei firme ajung pe un suport anonim, dispus nu-se-știe unde, administrat de nu-se-știe cine, care, la „nevoie”, poate fi închis instantaneu (și eventual justificat ca defecțiune tehnică).

În concluzie, dacă vă pasă ce se întâmplă cu banii, afacerile, bunurile, VIAȚA dumneavoastră, nu vă mai lăsați duși de comoditate și credulitate, prezentate drept încredere.
Și, mai ales, nu faceți greșeala să vă considerați PREA neimportant pentru astfel de „jocuri”.
Aduceți-vă aminte de milioanele de cetățeni europeni ale căror mail-uri și convorbiri telefonice au fost monitorizate de CIA, NSA și ceilalți.

p.s. Chiar dacă din motive politice, până și Traian Băsescu a fost nevoit să recunoască faptul că sistemele informatice care au tangență cu securitatea națională, nu e normal să fie realizate ȘI administrate de străini.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Globalizarea, cu dus și-ntors…

  1. horia zice:

    nu te prea baga nime in seama, nene…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s