Încă o „victimă”

Rareș Bogdan, realizator de talk-show la Realitatea TV.

Cu un trecut, la Cluj, care, poate, mai necesită clarificări, dar de care se vor ocupa „săpătorii”.

Reprezentant declarat al extremei liberale, așa cum însuși se recunoaște, Rareș Bogdan joacă o carte, lipstă de orice valoare și originalitate. Aceea a „îngrijoratului” pentru binele națiunii. Asemenea majorității colegilor săi de „breaslă”, indiferent de televiziunea la care activează. Cei care, în realitate, nu lucrează decât în folosul unei ultra-minorități opulente, pe spinarea și împotriva majorității populației unei țări pe care o tratează ca pe un simplu teritoriu.

Prizonier al șablonului pe care îl folosește ca titlu și generic al emisiunii sale tv, a făcut greșeala să confunde jocurile REALE de putere cu cele televizate.
Așa cum (i-)am sugerat, șahul NU este personificarea jocurilor de putere din politica (mai ales) românească.
Mult mai potrivită ar fi fost folosirea, ca simbol, a wrestling-ului. Un „sport” care constă în lupte simulate și aranjate, cu final, uneori, neașteptat, dar întotdeauna „mânărit” în spatele ușilor închise. Totul, spre deliciul PROSTIMII, eventual în loc de pâine.

Așa cum singur s-a exprimat, a căzut între scaune.
E greu de crezut că Rareș Bogdan nu a înțeles MIZA POLITICĂ a funcției de Președinte Director General al TVR.
Mai degrabă aș zice că a fost orbit de strălucirea stroboscopului de la vârful piramidei media. Sau poate a girofarului?
Dezmințirile, retractările și justificările post-factum sunt și inutile și înjositoare. Dar, poate, sunt eu prea exigent.
Poate că principiile, convingerile, consecvența și, până la urmă, bunul simț sunt incompatibile cu ORICE rol de formator de opinie.

Probabil că în zilele noastre singura misiune a media e PROPAGANDA. Și doar cea NEO-LIBERALĂ.
Pentru asta nu e nevoie să fii nici patriot, nici onest. E suficient să fii ascultător față de cei ce-ți semnează cecurile (scutite de TVA, de altfel).

Căderea, deci, între scaune a lui Rareș Bogdan i se datorează în întregime.
Jocul la două capete e nu numai grețos pentru orice om de bun simț, dar e și extrem de riscant, după cum s-a dovedit, pentru cel care îl practică. Nu doar în plan profesional, prin pierderea TOTALĂ a credibilității ca JURNALIST, ci și în plan moral, ca om.
Basmele despre BINELE SUPREM pe care l-ar fi înfăptuit la TVR și fanteziile despre salariul donat tinerilor ziariști sunt bune de ascultat la gura sobei, acum, de sărbători.

Dar nimic nu e pierdut.
Citind numărul record de comentarii, pe această temă, de pe pagina de Facebook a lui Rareș Bogdan, poți deduce fără greș că misiunea lui de a stârni și întreține o stare de confuzie cât mai mare e un succes total.
De la adulația cea mai libidinoasă până la înjurăturile de mamă, nu lipsește nici o nuanță. Și toate în egală măsură.
Unii vor fi tentați să confunde asta cu libertatea de opinie, sau, Doamne ferește!, cu democrația.
În realitate, nu e decât o debusolare completă, dorită și apreciată de „butonarii” (economico-politici), ai noștri sau de aiurea, ai vieților noastre.

Așa că, tipic românește, Rareș Bogdan va prezenta acest șut în cur drept un pas înainte și va ignora toate posibilele învățăminte, continuându-și activitatea, practic inutilă, de dezinformare a unei populații deja distruse moral și intelectual de către confrații întru „gazetărie” din ultimii 24 de ani.

Se va „victimiza” o lungă perioadă de timp, având doar de câștigat din asta într-o societate care nu știe decât să idolatrizeze pe cel care „i-a tras-o” cuiva, măcar verbal.

Închei repetând că-l invidiez cu adevărat pe Rareș Bogdan pentru că e atât de „potrivit” vremurilor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s