Nu vreau să schimb canalul!

Sunt destui realizatori TV care, atunci când îi critici sau îi combați pe paginile proprii sau ale emisiunilor lor, îți „recomandă”, ei sau postacii de pe paginile respective, să schimbi canalul și pagina, încercând să-ți facă și o psihanaliză la minut.

NU EU, individul X, sunt subiectul și obiectul acelor emisiuni și comentarii, ci unul dintre cele mai importante mijloace de influențare și formare a opiniei publice, televiziunea. Mai pe scurt, un mijloc de PROPAGANDĂ ideal.

Probabil că mai sunt destui cei care nu știu cum funcționează o televiziune.
Să luăm ca exemplu emisiunea „Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan” de la Realitatea TV.
Lăsând la o parte echipa tehnică, o întreagă structură se află în spatele, alături și DEASUPRA lui Rareș Bogdan.
Rareori se petrec sau se spun lucruri spontane sau întâmplătoare.
OPORTUNISMUL CONȘTIINȚEI se manifestă permanent în căutarea punctului de audiență suplimentar care, la rândul lui, crește prețul secundei de reclamă.
Ceea ce se traduce prin adăugarea unui etaj la vilă și a încă 100CP la puterea motorului „gipanului”.
Cum banii ăștia nu îi aduce Moș Crăciun, prin diverse mecanisme economice (normale și legale), NOI suntem cei care finanțăm tot ce se face în ORICE televiziune.
Nu vreau, deci, să mai aud îndemnul de a schimba canalul atunci când mă deranjează ceva.
Mai ales că, ACUM, nu există nici o ALTERNATIVĂ reală. TOATE televiziunile (inclusiv TVR), sunt „orientate” mult către dreapta, transformând „prin noi înșine” în PENTRU NOI ÎNȘINE.
Dacă audiența o cere, vor aborda urgent un subiect POPULAR aflat la ordinea zilei.
Vor avea însă întotdeauna grijă să nu depășească analiza superficială, telenovelistică a subiectului.
Din două motive.
1. Și mâine e o zi și ne va mai fi de folos subiectul.
2. MULT MAI IMPORTANT, nu se poate merge cu analiza până la rădăcina răului. Ar însemna tăierea crăcii de sub picioare, sau, mai rău, AUTOINCRIMINARE.

Fiind, deci, organisme și persoane cu expunere PUBLICĂ, n-au decât să-și asume și riscul de a încasa ghionturile în locul celor care îi scot în față. Cam la fel ca politicienii, ținte false, puși să încaseze (pe bani grei) oprobiul public, în locul monștrilor economico-financiari aflați în spatele lor.

Ținând cont de toate astea, mă văd nu numai îndreptățit, ci și obligat să folosesc ORICE platformă PUBLICĂ pentru corectarea și completarea informațiilor expuse acolo.
Una dintre precizările cele mai importante este că Rareș Bogdan e departe de a fi un om de stânga.
Aș zice că e exact la extrema cealaltă, un LIBERTARIAN neaoș, după cum se și declară el însuși.
Abordarea problemelor sociale e doar conjuncturală, ca să nu zic oportunistă.
Cea mai oribilă imagine a fost prezența țăranilor de la Nadăș, cu cușmele în mână, alături de domnul în costum de mătase, care le plângea de milă.

Voi continua să comentez pe aceste pagini până când voi fi blocat, așa cum am pățit-o din partea altora, Radu Tudor sau Mihai Gâdea.
Chiar dacă Rareș Bogdan e mai elegant decât Radu Tudor și mai deștept decât Mihai Gâdea, nu se plasează într-o altă categorie; este un vajnic și devotat propagandist al neo-liberalismului de sorginte americană.
Chiar și abordarea duplicitară a subiectelor economico-sociale e perversă.
Pe de o parte, promovează ideea că statul nu poate și nu știe să administreze economia și resursele, trebuind astfel să lase obținerea PROFITULUI în mâinile privaților, neavând decât să se mulțumească să încaseze taxele și impozitele pe care nu reușesc să le mascheze aceiași privați.
Pe de altă parte, acum CINIC și IPOCRIT, trage același stat la răspundere pentru că nu ia măsuri la nivel economic sau social, uitând că mai devreme îl deposedase de TOATE PÎRGHIILE REALE de acțiune și de TOATE SURSELE REALE DE VENIT, obligându-l să se împrumute pe spinarea noastră.

Altă abordare duplicitară e veșnica bătălie împotriva salariilor și pensiilor „nesimțit” de mari.
Obișnuința de a jongla cu sume mari îl determină să „lupte” pentru reducerea celor câteva zeci, sute sau mii de astfel de venituri, în loc să militeze pentru rezolvarea ADEVĂRATEI probleme, CREȘTEREA a milioane de venituri mici. Și nu e vorba de a le aduce la limita de subzistență ci la un nivel care să permită un TRAI DECENT ORICĂRUI CETĂȚEAN al României.

Revenind la tragedia de la Nadăș, nu poți să plângi cu lacrimi de crocodil de mila lor, după ce acum 24 de ani ai deschis, tu sau tovarășii tăi de ideologie, cutia Pandorei a RETROCEDĂRILOR, distrugînd definitiv o stare de echilibru așezată timp de 50 de ani, stricând de zece ori mai mult, în interesul național, decât reparând pentru folosul câtorva și dezlănțuind astfel tsunami-ul tunurilor imobiliare și funciare.

Și exemplele ar putea continua, legate de industrie, agricultură, armată, justiție, sănătate, educație, bănci, etc.
Adică ale TUTUROR componentelor acestui sistem aflat în agonie, ale cărui dureri, din păcate, le simțim doar noi, oamenii de rând.

Și nu, nu e vorba doar de Rareș Bogdan. TOȚI redactorii și TOATE televiziunile (mijlocul media cu cel mai mare impact) sunt de dreapta, și vor ține cu dinții de acest monstru politico-economic reprezentat de capitalismul libertarian, corcit cu „democrația” occidentală.

Cât despre acuzația, uneori manipulatorie, că noi, anonimii, nu facem nimic concret pentru a schimba situația, nu pot decât să-mi afirm convingerea că nimic nu se va putea schimba decât prin FORȚA maselor, dar mi-e teamă că am irosit această șansă NOI, cei care am ieșit în stradă în decembrie 1989.

merry-crisis-happy-new-fear

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s