Disperare sau inconştienţă?

Pentru că la Realitatea TV a apărut cenzura, sper că accidentală, scriu aici despre emisiunea Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan din 06.11.2013.

Cei trei invitaţi pot fi caracterizaţi destul de succint astfel:
Adrian Cioroianu – un liberal extremist, aş zice chiar un LIBERTARIAN.
Radu Golban – un euro-sceptic cu argumente.
Marius Opran – un personaj cvasi-senil, dar nu lipsit de isteţime.

Prestaţia lui Adrian Cioroianu a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că urmează să se întâmple ceva cu adevărat important şi care îi sperie de moarte pe propagandiştii neo-liberalismului (vezi alegerea noului primar al NEW YORK-ului).
Propunerea unei AMNISTII GENERALE asupra celor care au VIOLAT şi DEVALIZAT România şi, pe cale de consecinţă, poporul român, timp de 24 de ani, sub pretextul consolidării capitalului autohton, este atât de revoltătoare, încât sper ca NICIODATĂ să nu ajungem faţă în faţă (pentru binele feţei domniei sale).

Faptul că Adrian Cioroianu nu vede posibilă recuperarea PREJUDICIULUI cauzat de autorii GENOCIDULUI economic, social şi, în final, uman, nu face decât să arate că e prizonierul propriei propagande şi, evident, al mediului economico-politic pe care îl susţine.

„Nuanţa”, atât de dragă lui Marius Opran, a fost folosită cu succes de Cioroianu atunci când a catalogat capitaliştii de „succes” drept MAI DEŞTEPŢI DECÂT CEILALŢI. Probabil că dacă le-ar fi zis pe nume: şmecheri, cinici şi fără scrupule, şi-ar fi pierdut somnul şi pofta de mâncare.

Făcând uz de meseria sa de istoric (mi-e greu să-i spun calitate), Cioroianu mai trage o IMENSĂ DEZINFORMARE, afirmând că peste tot capitaliştii au prins cheag ŢEPUIND STATUL. Ţin să-i aduc aminte domnului decan de la facultatea de istorie că BURGHEZII (viitorii CAPITALIŞTI) şi-au făcut apariţia şi au crescut în perioada şi pe teritoriul statelor feudale, unde STATUL n-avea cu ce să fie ţepuit.

Oricât de drag mi-ar fi Rareş Bogdan, nu pot să nu-i atrag atenţia că repetarea la nesfârşit a faptului că „investitorii” sunt priviţi ca nişte tâlhari şi evazionişti, nu-i va putea „spăla” pe aceştia nici MORAL nici MATERIAL. Păcatele lor sunt mult prea mari ca să mai încapă sub „preş”.

În această emisiune s-a discutat mult despre INVESTITORI (autohtoni sau externi).
Ceea ce n-am auzit până acum nicăieri (întâmplător?) este că în România, cu foarte puţine excepţii, NU s-au făcut INVESTIŢII de la ZERO. Economia românească de stat: industria, agricultura, resursele naturale, băncile, etc. au fost FALIMENTATE şi PRIVATIZATE în condiţii ONEROASE.
S-au pierdut milioane de locuri de muncă, s-au distrus unităţi economice viabile, ba chiar ramuri întregi. Aduceţi-vă aminte despre primul mare atac asupra României atunci când s-au distrus TOATE combinatele de creştere şi industrializare a cărnii de porc.

Încă un subiect folosit propagandistic a fost succesul investitorilor români în străinătate. Lăsând la o parte provenienţa capitalului INIŢIAL, investiţiile PRIVATE româneşti din exterior nu aduc beneficii DECÂT investitorului. Dacă firmele sunt înregistrate în „paradisuri fiscale”, statul român nu beneficiază nici măcar de impozitele aferente, atât căt scapă EVAZIUNII.

Din păcate, tentativele lui Radu Golban de a-şi argumenta euro-scepticismul, au fost „combătute” cu nesimţire şi cinism de către Adrian Cioroianu şi cu bălmăjeli de Marius Opran.

NIMIC nu se va schimba în România atâta timp cât vor exista APOLOGEŢI ai RAPTULUI căreia i-a căzut victimă România în ultimii 24 de ani, care vor avea tupeul să SUSŢINĂ şi să JUSTIFICE GENOCIDUL asupra poporului român.

Ar mai fi şi altele de discutat, dar mă simt atât de insultat ca OM şi ca ROMÂN, încât mi-e teamă că-mi voi pierde simţul măsurii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s