Săracu’ Radu Tudor sau… bâlbele propagandei

Nu credeam că voi ajunge vreodată să-l compătimesc sincer pe Radu Tudor. Ca realizator de emisiuni tv, căci din punct de vedere uman… e altă poveste.

Duminică, 27 octombrie 2013, l-a avut ca invitat pe Bogdan Teodorescu.

Radu Tudor a mai avut surprize neplăcute atunci când a invitat oameni cu „mintea la ei”, precum Dinu C. Giurescu sau Ilie Șerbănescu. Dar atunci a fost „îngropat” din opoziție (de idei și principii).
Acum, și ăsta e motivul pentru care îl compătimesc, i s-a servit o lecție de PROPAGANDISM pur, în totală contradicție cu amatorismul de care dă el dovadă, fiind destul de transparent dar insuficient de eficient.

E clar, deja, că voi scrie, de fapt, despre Bogdan Teodorescu.

Nu credeam că situația în țară (şi nu numai) e atât de gravă încât să producă PANICĂ printre propovăduitorii NEO-LIBERALISMULUI de sorginte amerigay. Mie mi se părea că populația NU este destul de sătulă de experimentul exterminării lente desfășurat în ultimii 24 de ani. Luând totuși în considerare radicalizarea neașteptată a pozițiilor unor vajnici apărători ai capitalismului de așa-zisă Piață Liberă – Adrian Izvoranu, Mirel Palada, Val Vâlcu, Marius Pieleanu, Sabin Orcan și câți or mai fi (cam toţi realizatorii de emisiuni tv şi invitaţii lor analişti), se pare că ceva „fierbe”.

Revenind la prestaţia lui Bogdan Teodorescu, dacă în trecut mai făcea eforturi de a părea un comentator echilibrat şi obiectiv (chiar uşor populist), acum s-a dezlănţuit de-a dreptul.

Manifestaţiile de la Bucureşti, din ultimele săptămâni au fost categorisite aproape ca premergătoare ale anarhismului.
Relevanţa lor a fost minimizată, ba chiar deturnată, considerând domnul Teodorescu că o mână de protestatari NU are de ce să provoace fiori Guvernului şi nici schimbări de acţiune sau atitudine ale acestuia.
Îmi amintesc perfect că la începutul anului 2012, ACEEAŞI MÂNĂ DE OAMENI a dus la căderea Guvernului MRU, cu largul sprijin şi în aplauzele Antenei 3 şi ale domnului Teodorescu.
Culmea perversităţii a fost atinsă atunci când, pentru a justifica irelevanţa protestelor de la Bucureşti, a ÎNDRĂZNIT să le compare cu cele din secuime, uitând să precizeze că Bucureştiul manifesta contra Guvernului, iar secuii contra STATULUI ROMÂN.

Dar domnul Teodorescu nu s-a oprit aici.
Domnia sa consideră că SINGURA formă de sancţionare a celor care conduc România (în mod criminal) este VOTUL.
Amintind de alegerile europarlamentare, relativ apropiate, domnul Teodorescu produce din nou CONFUZIE, uitând să precizeze că aceste alegeri NU au nici o legătură cu Guvernul sau cu Parlamentul României. Şi chiar dacă ar avea loc alegeri parlamentare, sistemul de vot REPREZENTATIV e doar un „cec în alb” oferit politicienilor pentru a ne mai distruge viaţa încă 4 ani, PE BANII NOŞTRI.

Următoarea mostră de manipulare a fost crearea unui fals conflict între necesitatea exploatării resurselor naturale ale României şi nevoia de protejare a mediului.
Cu avânt prolet… pardon, neo-liberal, domnul Teodorescu s-a întrebat cum de mai există cineva care să pună semnul egal între o ţară CU resurse şi una FĂRĂ.
Surprins, Radu Tudor, uitând de partea cui e înrolat, a subliniat că una e să-ţi exploatezi PROPRIILE resurse şi alta e să le dai pe mână altora.
Riposta a fost cea aşteptată – nu contează cum şi la ce preţ, important e să-i scoatem pe RUŞI din ecuaţie.
De altfel, reîncălzirea temei ruseşti pare să fie la ordinea zilei pe toate canalele de propagandă (media).

Deşi s-au abordat şi alte subiecte, cu acelaşi scop şi cu aceleaşi mijloace propagandistice, mă opresc aici, neavând nici timpul, nici cheful să mai expun vederii ceea ce, mai nou nici nu se mai încearcă a se ascunde.

Colapsul acestui monstru istoric – Capitalismul NEO-LIBERAL sau, dacă vreţi, NEO-COLONIALISMUL, combinat cu un set de reguli PUR FORMALE numite DEMOCRAŢIE – este inevitabil şi previzibil.
Ar fi timpul să hotărâm CE punem în loc.

p.s. Nu căutaţi înregistrarea emisiunii pe pagina Antena 3. Ca s-o vedeţi va trebui să PLĂTIŢI.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s