Gigi Becali – idolul prăbușit.

Aș da dovadă de o imensă ipocrizie dacă aș ascunde nemăsurata mulțumire pe care mi-a provocat-o vestea condamnării și întemnițării lui Gigi Becali.

Populația României este dezamăgită, nemulțumită, nefericită, iritată, îndurerată, indignată și, mai ales, SPERIATĂ de ”încuierea” lui Becali.
E de-nțeles.

Gigi Becali este chintesența și modelul împlinirii ”visului românesc” din ultimii 23 de ani (cel puțin).
Parvenitul perfect, venit de la coada vacii, (pardon, al oii), incult și bigot, cu gură mare și minte puțină, dar ”jmecher” de rit mioritic, dispus mereu să tragă o țeapă, pe care s-o treacă, eventual, în CV, la capitolul afaceri imobiliare sau vânzări anterioare, Gigi Becali e de-al nostru, al celor mulți (cei mai mulți), cei care încercăm să-i călcăm pe urme cu succes.

Nu e, deci, de mirare, că vestea încarcerării a căzut ca o bombă, provocând spaimă.
Dacă un mahăr ca Gigi Becali, cu toate relațiile și milioanele lui de euro, cu expunerea lui mediatică supradimensionată, nu a reușit să ”ungă” sistemul pentru a scăpa de pușcărie, ce ne facem noi, cei mici?
Dacă a venit ziua plății pentru o ”afacere” veche de 17 ani, ne paște decontarea și pe noi, ăștia cu ”reușite” mai proaspete?

Ieri, toată ziua, la toate posturile TV, invitați și moderatori, alteori dezinvolți și tupeiști, erau total debusolați, încercând, cu voci tremurătoare, să n-o dea în bară complet și rezistând cu greu instinctului animalului încolțit de a o lua la goană urlând cu groază.

Am o mare dezamăgire, totuși.
Aș fi preferat, în locul pușcăriei, confiscarea TOTALĂ a averii lui Becali, cu tot cu cea a familiei sale, până la rudele de gradul 4 minimum.

Nu sunt naiv, nu vor urma curând alții.
Dar ținând cont și de tendințele celor din UE de a da, de frică, satisfacție milioanelor de protestatari din țările ”de frunte” ale Europei, mai păstrez o firavă speranță.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s