Pentru cine lucrează televiziunile de știri?

Mai bine spus… cui se adresează?

De ani de zile, pe TOATE canalele de știri apar nu numai aceleași personaje ci și același tip de persoane.

De o parte sau alta a mesei, dimineața și seara, în weekend-uri și de sărbători apar aceiași propagandiști ai speranțelor deșarte. Unii lăudând, alții înjurând , dar cu toții convinși că poate fi mai bine și că va fi mai bine. Problema e că lor nu le e decât mai bine, mereu mai bine. Problema e că nouă ne e mai rău, mereu mai rău.

Ai crede că după atâta amar de vreme nu mai putem crede nici o iotă din ceea ce vedem și auzim.
A trecut atât de mult timp încât TOATE promisiunile s-au dovedit mincinoase.

Cum își asigură totuși televiziunile de știri audiența dacă nu suntem nici proști, nici naivi, nici parte a sistemului? Sau cifrele de audiență sunt falsificate în scopul creșterii prețului minutului de reclamă?
Să nu aud că nu se pot falsifica! Dacă mă gândesc doar la Loteria Română nu mai trebuie să demonstrez nimic despre mistificările din România.

Este audiența reprezentată de majoritatea celor ce comentează pe blogurile realizatorilor tv sau pe paginile de facebook ale televiziunilor? Dacă răspunsul e afirmativ, e trist. Analfabetism, lipsă de cultură (chiar și generală), fanatism, chiar prostie crasă. Nu poate fi vorba doar de naivitate.
Dar dacă nu e așa, cum se explică acceptarea și încurajarea distrugerii României timp de 23 de ani?
Totul s-a întâmplat la vedere, la tv, începând cu decembrie 1989, cu sprijinul direct sau pervers al televiziunilor, cu realizatorii și invitații lor permanenți, rotiți și reciclați și unii și alții la nesfârșit. Fără rebuturi, fără pierderi… dimpotrivă.

Suntem deci victime sau complici?
Din ceea ce văd în jur constat că suntem rotițe ale sistemului, figuranți mulțumiți cu ideea că dacă nu curge pică și că, în fond, mai rău să nu fie. Mai rău pentru porția noastră de ”ciordeală” cotidiană.
Suntem la fel de falși, ipocriți și egoiști ca și cei pe care îi înjurăm sau îi adorăm la tv, fie ei ”jurnaliști” sau invitați. Nu e de mirare că suntem atât de ușor manipulați, când, de fapt, noi înșine ne prefacem că ”scăpăm săpunul”.

Momiți de propaganda televiziunilor și de speranța că va fi mai bine (nu vom fi prinși furând mai mult), vom merge peste o lună la vot. Vom vota după cum ne va dicta ”conștiința” aceiași ”reprezentanți ai poporului”, revopsiți, rebotezați, amestecați precum cărțile de joc în diverse formații, dar mereu la fel de criminal de nepăsători față de orice nu intră în propriile lor buzunare.

Se spune că politica e o curvă. Mai degrabă cred că politicienii sunt curvele, televiziunile sunt proxeneții și noi clienții care plătim scump ora de plăceri și anii de ”tratament”.
Am ajuns să savurăm tot felul de ”perversiuni” fără să ne mai pese că plătim cu viața noastră.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pentru cine lucrează televiziunile de știri?

  1. Catalin zice:

    Suntem și victime și complici . Renunțarea la TV este o formă de protest binevenită .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s