Libertatea cuvântului… Pentru?

Ieri am asistat la RTV la o explozie de mândrie profesională a unui realizator tv împotriva afirmaţiilor unui invitat PDL-ist care susţinea că poporul este indobitocit ŞI cu ajutorul media.
Faţă de PDL sunt un antipatizant convins, aşa că nu e relevant în favoarea cui se face propaganda (îndobitocirea), ci că se face.
Fiecare emisiune, la oricare dintre televiziunile de ştiri, care „dezbate” de zor un aspect sau altul al vieţii noastre cotidiene nu face decât să sădească şi să întărească ideea şi speranţa că poate fi mai bine. Evident prin corectarea problemei dezbătute. Asta e de fapt marea minciună/dezinformare. Un sistem în care TOATE componentele (politic, social, economic, cultural, etc.) funcţionează prost NU poate fi corectat decât GLOBAL. Adică ÎNLOCUIT. Cu ce? Se poate discuta. Alternative sunt destule şi nu doar falsul binom capitalism-comunism susţinut propagandistic de toată media.
Cine sunt deci beneficiarii libertăţii de exprimare?
Cei care trăiesc din ce în ce mai bine de pe urma manipulării prin intermediul cuvântului: ziarişti, analişti, politicieni…
Şi e de înţeles de ce o fac. Ajunşi în poziţiile respective întâmplător (în cel mai bun caz), beneficiari ale unor venituri astronomice (mai mult sau mai puţin fiscalizate), nu se dau în lături de la nimic pentru a menţine situaţia de fapt.
Conflictul, cearta, injuriile, mizeria, sărăcia, infracţiunea sunt combătute pe faţă, dar căutate şi întreţinute sau chiar stârnite în realitate.
La ce ne foloseşte nouă, celorlalţi, libertatea cuvântului? La NIMIC într-un sistem care permite ignorarea oricărei luări de poziţe care nu convine profitorilor acelui sistem. Mai mult, actualul sistem „democratic”, desuet şi voit ineficient, redus la o reprezentativitate irelevantă (nefiind imperativă) este cea mai „reuşită” găselniţă pentru călcarea în picioare a opiniilor şi convingerilor MAJORITĂŢII.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s