Capitalismul la capăt de drum…

Mai este capitalismul viabil astăzi?
Evident NU. Cel puțin nu în forma actuală, fiind complet distorsionat de o piață (presupus liberă) pervertită și manipulată de nepotism, corupție masivă, dar și prin intermediul băncilor și burselor creatoare de bani virtuali.
Mai mult, băncile, teoretic private, nu mai sunt funcționale decât cu infuzii masive de capital de stat, continuându-și ”activitatea” pe baza taxelor și impozitelor contribuabililor. Pentru majoritatea oamenilor e de neînțeles de ce, brusc, legea falimentului nu se mai aplică unor intreprinderi private precum băncile.

În România, realitatea din viața economică te duce cu gândul la o conspirație care, prin efectele perverse ale legislației naționale și locale, te obligă să intri într-un fel de MLM sau structură piramidală care te împinge să-ți umfli afacerea, vrând-nevrând, astfel ca, mai devreme sau mai târziu să ajungi sclavul băncilor, al statului sau al ambelor. Doar așa această piramidă numită capitalism poate să nu se prăbușească.

Cei care avem o mică afacere personală sau de familie suntem, de fapt, finanțatorii marii corupții (tâlhării?) prin intermediul taxelor, impozitelor și al tarifelor înrobitoare la resurse și servicii. Banii plătiți cu greu, având drept consecință deteriorarea dramatică a nivelului de trai al propriei familii, sunt apoi deturnați cu nepăsare și nerușinare de ”conducătorii” statului (indiferent de culoarea politică). Sunt devalizate fondurile de pensii, cele pentru sănătate, educație, investiții în infrastructură. Foarte mulți mici afaceriști preferă să riște făcând evaziune …sau își pot permite s-o facă.

Desigur, să susții că toate astea se întâmplă natural, legic și logic te așează în una dintre cele două categorii: sau ești prost (informat) sau/și ești parte și profitor al sistemului.
Neocolonialismul contemporan, prin uneltele sale financiare principale – FMI și BM, dar și prin organismele sale propagandistice – media privată (de multe ori WC) știe și poate să manipuleze la nivel global pentru atingerea țelului suprem: Puterea absolută, la nivel planetar. Politicul nu contează, e doar o marionetă cu rol de fațadă și țintă falsă.

Dacă, în ipocrizia voastră, adânc și pervers implantată mai ales la ultimele generații, vă întrebați de ce ar vrea cineva să dețină puterea absolută, aduceți-vă aminte de câte ori ați făcut ceva DOAR pentru că puteați și vi s-a părut că și vreți.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s